2009-07-24

Faktoidi 2009

Nu blir det reklam ...



Fler faktoider
(Forum). Kommer i september. Detta är en uppföljare till den gröna boken. Den utgörs också av putsade artiklar från hemsidan, där jag så ordentligt och petnoga som jag finner motiverat reder ut frågorna.



Nästan på samma dag kommer dessutom Är det verkligen sant? (Ordalaget). Det är nyskrivna texter som avhandlar ca 150 faktoider. Den är betydligt enklare hållen än de "tunga" volymerna från Forum, utan referenser, källkritik, grekiska citat etc. Det var denna bok som började med idén om en barnbok, efter lite grubbel fick det bli en barn-/ungdomsbok, som nog även passar vuxna.

Båda böckerna kommer ut strax före den stora bokmässan i Göteborg. Det skall bli mycket intressant att se hur responsen blir. Såväl sammanlagt som på böckerna var för sig; kommer uppföljaren att nå upp till ettans nivå (drygt 20 000 sålda, har inte dagsnoteringen), och hur kommer den lite annorlunda "struts-boken" att tas emot?



Kan ta med den här också, så är 2009 års bokutgivning komplett. För Faktoider (Forum 2008) gavs ju ut av Månpocket i våras.

1 kommentar:

Pekka S sa...

Najs! Ska hålla ögonen öppna efter dessa!